Руслан Стефанчук під час зустрічі наголосив: «Я не знаю жодного злочину, який би не скоїла росія на нашій землі. Усі вони мають єдину назву - геноцид Українського народу».

Спікер Парламенту України зауважив, що умисні та невибіркові напади на цивільне населення, використання мирних громадян як заручників і живого щита, страти та зґвалтування, викрадення людей - це неповний перелік злочинів, які скоює росія.

«Парламент був і залишається органом, налаштованим на максимальне сприяння усім міжнародним інституціям з однією метою - припинення цієї війни, настання миру та захисту прав громадян України», - зауважив Голова Верховної Ради України, додавши, що, відповідно до Конституції України, людина, її життя, здоров’я, честь, гідність, свобода, недоторканність є вищими соціальними цінностями. «Діяльність держави має бути спрямована на захист прав людини та громадянина. Над цим завданням працюють не лише всі державні інституції в Україні - Президент як гарант прав людини, Уряд, Парламент - а насамперед національні інституції із захисту прав людини», - зазначив він.

«рф порушує всі норми міжнародного гуманітарного права та міжнародного права у сфері прав людини», - акцентував Руслан Стефанчук, заявивши, що Україна вимагає справедливого розслідування та вироків для рф: «Дуже важливо розуміти, що міжнародні інституції готові цьому сприяти».

Насамкінець Голова Верховної Ради України наголосив: «Україна просить усі міжнародні інституції не забувати одну просту істину, що агресором є росія, жертвою - Україна».