Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою

Інформаційне управління
Опубліковано 26 липня 2022, о 18:52

 

«Канада — лідерка з упровадження прецедентів. Саме Парламент цієї країни перший законодавчо прописав можливість використовувати заарештовані російські активи на користь України», — наголосив Голова Верховної Ради України під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою. 

Також Голова Верховної Ради України подякував за лідерство з боку Парламенту Канади: «Рішення, пов’язане із визнанням геноциду Українського народу, є дуже важливим. Канада стала однією з перших країн, яка ухвалила таке рішення, — ми дякуємо, що ви відгукнулися на заклик Парламенту України».

Спікер Парламенту України висловив сподівання, що Канада стане прикладом для інших країн. «Військова допомога та підтримка санкційного режиму дуже важливі для нас. Це те, до чого я закликаю», — додав він. 

«Неможливо перемогти війну, якщо її спонсорувати. Тому санкції мають бути зрозумілими та однозначними. І ми не маємо права залишати ворогу можливість обійти заборони», — акцентував Руслан Стефанчук, закликавши також продовжувати військову підтримку України. Водночас він зазначив, що будь-який виняток у санкціях дає можливість агресору відчувати себе більш впевненим і зрозуміти, що він може переламати ситуацію на свою користь: «А ми знаємо, що це не так, ми знаємо, що коли світ об’єднаний, коли світ разом з Україною, то шансів у російської федерації немає». 

Окрім цього, Руслан Стефанчук висловив сподівання, що подальша співпраця між парламентами України та Канади  розвиватиметься й надалі. «Наші групи дружби мають активніше співпрацювати. Нам треба звернути увагу на визначення багатьох пріоритетів, які стосуються питання спільної перемоги, відбудови України, нашого поступу до Європейського Союзу, співпраці у межах «Великої сімки» та «Великої двадцятки». Це для України залишається пріоритетом, — і парламенти можуть сказати своє потужне слово», — заявив Голова Парламенту України. 

«Ми будемо й надалі допомагати Україні обладнанням, технікою та зброєю. Ми працюємо на нашу спільну перемогу», — наголосила, зі свого боку, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза. 

«Канада робить дуже багато. І важливо не збавляти обертів. Ми не маємо часу зволікати. Світ вже побачив, що наявність новітнього озброєння дозволяє Україні переломити хід цієї війни», — зауважив насамкінець Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.