У Верховній Раді України відбулась робоча зустріч Голови Парламенту Руслана Стефанчука із Надзвичайним та Повноважним послом США в Україні Бріджит Брінк

Інформаційне управління
Опубліковано 12 липня 2022, о 18:43

 


«Військова, фінансова та санкційна підтримка України — це інвестиція в безпеку демократичних цінностей та в безпеку інших країн», — наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час робочої зустрічі з Надзвичайним та Повноважним послом США в Україні Бріджит Брінк. 

Насамперед Спікер Парламенту висловив вдячність Сполученим Штатам Америки за «колосальну фінансову підтримку та військову допомогу, яку відчувають українці»: «США — наш беззаперечний союзник». 

Руслан Стефанчук зауважив, що для США важливо бачити реформи: «Не секрет, що для США боротьба з корупцією — це пріоритет. Поруч із нею — судова реформа та відповідність нашого законодавства до міжнародного права». Він додав, що Парламент готовий впроваджувати всі зміни. «Ба більше, зараз усі усвідомлюють, що перелік реформ від ЄС та США — це не просто наше домашнє завдання. Це внутрішня необхідність змінювати наше суспільство», — акцентував Голова Парламенту та додав, що у Верховній Раді України є абсолютне розуміння та бажання щодо втілення реформ: «Парламент жодного дня, ані під час війни, ані до війни, не зупиняв свій поступ щодо ухвалення заходів, які стосуються реформ у державі». Зокрема, він навів як приклад закон про деолігархізацію та Антикорупційну стратегію держави на найближчі чотири роки. «Парламент неодмінно виконає всю покладену на нього місію щодо ухвалення законодавчих актів», — наголосив Руслан Стефанчук. 

«Для України дуже важливо сформувати архітектуру економіки та суспільних відносин на період воєнного стану. Після припинення воєнного стану, через певний період його припинення, дуже хочу, щоб Україна повернулася до стабільних, прогнозованих суспільних відносин. І тут Парламент зіграє свою необхідну роль», — акцентував Спікер Парламенту України. 

Окремо Руслан Стефанчук порушив питання запровадження санкцій проти країни-агресора та енергетичної незалежності: «Те, що демонструється деякими іншими країнами, коли вони продовжують сидіти на енергетичній «голці» росії, — неприпустимо, тому що не можна зупинити війну, яку вони продовжують спонсорувати». Водночас Руслан Стефанчук висловив вдячність США за впроваджені «законодавчі ініціативи»: «Перше — це питання ембарго на російські нафту й газ, друге — зупинення нормальних економічних відносин із росією та білоруссю». 

«Безкомпромісна позиція, яку займають США, має бути перейнята іншими країнами. Адже санкції, які мають виняток, — це не санкції, а легкі обмеження. Маємо формувати систему санкцій, щоби не було можливості знайти лазівки, аби їх обійти», — зазначив Голова Парламенту України. 

«Україна демонструє лідерські якості на полі бою. Але у довгостроковій перспективі саме завдяки реформам Україна остаточно переможе росію», — заявила, зі свого боку, Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Бріджит Брінк. «Ми цілковито — на рівні Уряду та послів — зосереджені на успіху України», — запевнила вона.