Делегація Робочої групи Міжпарламентського союзу здійснила візит до Верховної Ради України

Інформаційне управління
Опубліковано 11 липня 2022, о 18:33

 

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук разом із членами Виконавчого комітету Національної парламентської групи в Міжпарламентському Союзі провів робочу зустріч із делегацією Робочої групи Міжпарламентського союзу щодо ситуації в Україні. 

«Із кожним Ірпенем, Бучею, Маріуполем, із кожним знищеним українським містом та вбитою дитиною коридор для будь-яких розмов з агресором стає дедалі вужчим», — насамперед наголосив Руслан Стефанчук, додавши, що ще у березні Міжпарламентський Союз, як організація, засудив війну росії проти України, визнавши територіальну цілісність та суверенітет України. 

«Сьогодні я бачу прагнення представників парламентів різних країн допомогти Україні», — зауважив Голова Верховної Ради України, акцентувавши, що водночас, коли будь-хто намагатиметься нав’язати Україні необхідність переговорів та питатиме, що для цього потрібно, відповідь однозначна: «Спочатку росія має вивести свої війська з території України, зупинити війну та припинити вбивства людей. Не ми почали цю війну. Ми лише боронимо свою землю». 

«Якщо зараз не зупинити цю «військову епідемію» — ніхто не проконтролює її подальше поширення. І Європою вона не обмежиться. Ця епідемія стане приводом для подальших військових конфліктів. Україна — мирна країна. Ми просимо всі інші країни стати на бік України, у такий спосіб продемонструвавши, що світ однозначно на боці добра та справедливості», — насамкінець резюмував Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.