Верховну Раду України відвідала делегація Парламентської Асамблеї ОБСЄ на чолі із Президенткою Маргаретою Седерфельт.

Гості відвідали постраждалі від російських окупантів міста Київщини - Бучу та Ірпінь.

Члени делегації мали зустріч з Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком. Він зазначив, що «Настав час не просто вести дискусію, а доходити до висновку, що країнам-агресорам, країнам, які розпочинають війну та чинять геноцид, - не місце у цивілізованих міжнародних організаціях, зокрема, в ОБСЄ та ПА ОБСЄ», додавши, що «з огляду на безпеку як основу організації ОБСЄ, у ній не можуть брати участь люди, які руйнують цю безпеку».

Голова Верховної Ради акцентував, що Україна з нетерпінням чекає на потужну підсумкову декларацію, яку може подати Парламентська асамблея ОБСЄ у липні цього року.

Руслан Стефанчук зазначив, що він хоче поновити запрошення ПА ОБСЄ приєднатися до Кримської платформи, щоби ми разом могли ще потужніше сприяти деокупації Автономної Республіки Крим і міста Севастополь.

Президентка Парламентської Асамблеї ОБСЄ Маргарета Седерфельт висловила підтримку України та Українського народу: «Ми розуміємо, що зараз ви боретеся за ті цінності, які повністю поділяє ПА ОБСЄ, - за мир, за незалежність і за міжнародне право».

Вона також повідомила, що незабаром розпочнеться річна сесія ПА ОБСЄ: «Передбачаємо, що будуть довгі дебати щодо війни в Україні, тому що це буде головне питання».