Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк зустрілася із делегацією європейської міжпарламентської мережі United for Ukraine (U4U). Депутати і депутатки парламентів країн ЄС - Литви, Німеччини, Італії, Португалії, Іспанії та Швеції - приїхали, щоб підтримати європейські прагнення України та на власні очі побачити наслідки звірств російських окупантів у Бородянці, Бучі та Ірпені.

Олена Кондратюк від імені Верховної Ради подякувала депутатському об’єднанню United for Ukraine за солідарність і активну участь у адвокації тих питань, які є нагальними для України та українського народу.

Олена Кондратюк також сказала, що Український народ заслужив на те, щоб отримати чіткий сигнал солідарності від Євросоюзу у вигляді надання кандидатства на вступ до ЄС вже у червні 2022 року.

Депутат Сеймасу Литви Жигімантас Павільоніс, від імені делегації United for Ukraine, запевнив українську віцеспікерку в тому, що всі члени об’єднання погоджуються у необхідності надання Україні статусу кандидата у члени ЄС. Він наголосив, що U4U наполегливо працюватиме зі своїми колегами з парламентів та урядів країн ЄС, наводячи сильні аргументи для того, щоб Україна отримала статус держави-кандидата.