Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів робочу зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Крістіаном-Леоном Цуркану.

Руслан Стефанчук подякував Надзвичайному та Повноважному Послу Румунії в Україні за особистий внесок у те, що сьогодні українсько-румунські відносини на найвищому рівні.

Він також висловив подяку народові Румунії за постійну підтримку України: від політичної, військової та фінансової до гуманітарної. За його словами, Україна цінує те, що Румунія надала прихисток українцям.

Голова Парламенту України попросив Надзвичайного і Повноважного Посла Румунії в Україні активно долучитися до адвокатування України в процесі її євроінтеграції.

Зі свого боку, Крістіан-Леон Цуркану наголосив, що Румунія підтримує та продовжуватиме підтримувати Україну на всіх рівнях.

«Ми рішуче засуджуємо та будемо засуджувати російську агресію. Україна завжди була й буде європейською країною, частиною Європи», - зауважив він і додав, що в Румунії всі політичні сили, попри політичне забарвлення, об’єдналися та підтримують Україну.