Верховну Раду України відвідав Прем’єр-міністра Республіки Хорватія Андрея Пленковича.

У Парламенті України відбулася зустріч Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука та Прем’єр-міністра Республіки Хорватія Андрея Пленковича. Обговорили питання військової допомоги Україні, запровадження повного ембарго на російські енергоносії, визнання геноциду Українського народу, вчиненого рф; і досвід Хорватії у вступі до ЄС.

Руслан Стефанчук наголосив на необхідності запровадження повного ембарго на російські енергоносії, адже «економічне підживлення рф лише відтягує момент спільної перемоги». Він також висловив вдячність за надання військової допомоги Україні та зазначив, що напрямів для подальшої роботи залишається багато. Серед них - надання належної юридичної оцінки звірствам, які скоюють російські нацисти.

Під час зустрічі порушувалося питання інтеграції України до ЄС. Руслан Стефанчук зазначив, що для України буде дуже цінною допомога Хорватії та її парламентаріїв у цьому питанні. Адже Україна нині перебуває на фінальній прямій щодо отримання кандидатства.

Прем’єр-міністр Республіки Хорватія Андрей Пленкович наголосив, що Хорватія безумовно підтримує Україну та засуджує російську агресію.

Андрей Пленкович підтримує євроінтеграційний рух України та розповів про досвід Хорватії на шляху до ЄС, зокрема, про законодавчу роботу. За його словами, Хорватія надає та надаватиме і військову, і гуманітарну допомогу.

«Хорватія також є адвокатом України у рамках ЄС», - наголосив Прем‘єр-міністр Республіки Хорватія та додав, що нині у світі безпрецедентна підтримка України на шляху до вступу до ЄС.