Верховну Раду України відвідали Міністр закордонних справ Литовської Республіки Габріелюс Ландсбергіс, Міністр закордонних справ Естонської Республіки Єва-Марія Лійметс та Міністр закордонних справ Латвійської Республіки Едгарс Рінкевичса.Міністри закордонних справ мали зустріч з Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком.

Руслан Стефанчук подякував парламентам і урядам балтійських країн за прийняття важливих рішень на підтримку України у воєнний час, зокрема - за фінансову, військову, гуманітарну допомогу. Також він подякував Литві, Латвії й Естонії за надання прихистку для українців.

Міністри закордонних справ країн Балтії зазначили, що з перших днів війни їхні країни надавали Україні максимальну допомогу. Міністр закордонних справ Литовської Республіки Габріелюс Ландсбергіс назвав процеси в Україні українською весною. Адже весна є символом відродження. І зараз відроджується українська нація.

За його словами, у світі є популярною концепція Build Back Better - відбудувати ще краще, ніж було. Країни Балтії можуть виступати каталізаторами, долучати інші країни до відбудови України.

Міністр закордонних справ Естонської Республіки Ева-Марія Лійметс закцентувала на тому, що надважливим є питання притягнення винних за скоєні злочини до юридичної відповідальності. Міністр закордонних справ Латвійської Республіки Едгарс Рінкевичс наголосив, що Литва підтримує вступ України до ЄС і країни Балтії готові працювати з тими країнами, які ще не визначились зі своєю позицією.