Верховну Раду України відвідав голова німецької партії «Християнсько-демократичний союз» Фрідріх Мерц.

Він мав зустріч з Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком.

Руслан Стефанчук подякував Фрідріху Мерцу за своєчасний візит до Києва та незмінну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

Голова Верховної Ради акцентував, що саме «Християнсько-демократичний союз» на високому політичному рівні першим виступив з ініціативою щодо необхідності надання Україні важкої зброї.

Руслан Стефанчук закликав Фрідріха Мерца використати наявний політичний вплив на просування в Німеччині позицій, викладених у Плані дій щодо посилення санкцій проти російської федерації, ініціатором якого є Президент України Володимир Зеленський. Серед основних напрямів - визнання рф державою-спонсором тероризму; повна заборона на російський експорт енергоносіїв; розширення санкцій проти фінансового сектору рф та Білорусі.

Політик також запросив Німеччину долучитися до питань відновлення України після війни та надання нашій країні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС.

«Україна заслуговує бути частиною спільного європейського дому. Набуття членства в ЄС стало б справедливою винагородою Українському Народові, який платить надвисоку ціну за свій європейський вибір», - наголосив Голова Верховної Ради.

Голова німецької партії «Християнсько-демократичний союз» Фрідріх Мерц зазначив, що від початку війни виступав за постачання зброї для України. Він підтримує наші євроінтеграційні прагнення, адже «Україна захищає не тільки свою землю, а й демократію і свободу всієї Європи».