Верховну Раду України відвідала делегація Румунії на чолі з Прем’єр-міністром Ніколає-Іонел Чуке.

Члени делегації мали зустріч з Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком.

Під час зустрічі обговорювалися питання подальшої військової допомоги Україні, економічної безпеки та післявоєнної реконструкції України.

Руслан Стефанчук зазначив, що для України є визначальною підтримка наших друзів не тільки на рівні політичних заяв, але й на рівні особистих зустрічей між керівництвом парламентів наших країн і подякував за підтримку й допомогу, яку отримує Україна та Український народ від румунської сторони.

Прем’єр-міністр Румунії Ніколає-Іонел Чуке зазначив, що на всіх рівнях, починаючи від Президента Румунії, Парламенту, Уряду, навіть прості громадяни, - усі солідарні з українцями, які переживають важкі часи через окупацію. Він засудив вбивства й зазначив, що винні мають бути притягнені до відповідальності. За його словами, «росія робить усе можливе, щоби перемалювати карти Європи та світу, і не бере до уваги міжнародні правила».

Голова Палати депутатів Парламенту Румунії Марчел Чолаку зазначив, що солідарність румунського народу повинна бути зміцнена й на рівні меншин в Україні та Румунії.