Верховну Раду України відвідав Голова Європейської Ради Шарль Мішель.

Він мав зустріч з Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком.

Під час зустрічі обговорено кроки з протидії злочинним діям кремля.

Руслан Стефанчук подякував Шарлю Мішелю за те, що, попри загрози ракетних ударів, він здійснив візит до столиці України.

Голова Європейської Ради сьогодні на власні очі побачив звірства російської армії на Київщині, які, мабуть, ще не знала вся планета в цьому тисячолітті. Спікер Парламенту України висловив вдячність за підтримку Європейською Радою питання щодо притягнення до відповідальності країни-агресора. Руслан Стефанчук попросив, щоби шостий пакет санкцій, над яким наразі триває робота, був максимально болючим для росії.

Голова Верховної Ради України подякував Шарлю Мішелю за надання оборонної зброї для України та виділення 1,5 млрд євро на летальну та нелетальну зброю для українських військових.

Під час зустрічі, зокрема, зверталася увага на те, що надзвичайно цінною також є підтримка Європейської Радою руху України у європейському напрямі.

Р.Стефанчук нагадав, що Україна надала відповіді на першу частину опитувальника щодо членства в Євросоюзі, буде працювати над другою і сподівається на якнайшвидше рішення з цього питання.

Голова Верховної Ради також звернув увагу, що Україні потрібна допомога в створенні «гуманітарних коридорів» для мирного населення та інших речей, пов’язаних із забезпеченням життя мирних громадян України.