Верховну Раду України відвідали з візитом Голова Сенату Парламенту Ірландії М.Дейлі та Голова Дойл Ерену Парламенту Ірландії Ш. О’Фаріл.

Вони мали зустріч з Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком.

Під час зустрічі обговорили питання активної участі Ірландії у санкційному тиску на росію, визнання геноциду Українського народу, розмінування українських територій, відбудови України та інтеграції до ЄС.

Голова Дойл Ерену Парламенту Ірландії Шон О`Фаріл висловив підтримку захисту Україною демократії та європейських і міжнародних цінностей.

«Ірландія є нейтральною країною, але вона не є нейтральною, коли триває боротьба між свободою й тиранією», - наголосив він і додав, що Ірландія рішуче підтримує Україну та її законне право захищати свою землю та свободу.

«Війна, скоєна російським режимом, має закінчитися, так само як мають бути покарані всі воєнні злочинці», - заявив Голова Сенату Парламенту Ірландії Марк Дейлі.

Спікери обох палат запевнили, що Ірландія «щиро, твердо й незмінно підтримує рух України до Європейського Союзу».

Голова Сенату Парламенту Ірландії Марк Дейлі та Голова Дойл Ерену Парламенту Ірландії Шон О’Фаріл разом із Першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнко відвідали Київщину, а саме - звільнені від російських нацистів Бучу та Ірпінь.

«Ірландія притримується нейтралітету щодо війни, але не нейтралітету щодо людських життів, саме тому ірландські миротворці завжди приєднуються до місій Організації Об’єднаних Націй», - наголосив Голова Сенату Парламенту Ірландії Марк Дейлі та запевнив, що коли в Україні запанує мир, ірландські миротворці будуть одразу готові доєднатися.

Голова Дойл Ерену Парламенту Ірландії Шон О’Фаріл зауважив, що Ірландія завжди була адвокаткою просування санкцій, яка наполягає на запровадженні шостого пакету санкцій. «Керівництво України поставило перед нами дуже нелегке завдання - адвокатувати Україну в ЄС. Ми завжди буди адвокатами найскорішого приєднання України до Євросоюзу, тому будемо всіляко сприяти швидкій процедурі», - додав він.


«Ми не можемо зробити вас частиною нашої країни, проте можемо допомогти відбудувати вашу. Вважаю, що кожна країна може взяти на себе якусь частину вашої країни - і ми зможемо її відбудувати», - запевнив Шон О’Фаріл.