Верховну Раду України відвідав Президент Стортингу Королівства Норвегія Масуд Гаракхані.

Президент Стортингу Королівства Норвегія Масуд Гарахкані ознайомився з наслідками окупації збройними силами рф міст Київщини - Бучі та Ірпеня. Під час візиту він зазначив: «Наші серця розбиті після побаченого у Бучі та Ірпені». Зокрема, він додав, що сьогодні в Норвегії вшановують день, коли Норвегія здобула назад свою незалежність, свободу і демократію після окупації у Другу світову війну: «Зараз народ України бореться за ті самі цінності. Тому від імені Норвегії ми стоїмо поруч із народом України і також боремося за ці самі цінності».

Президент Стортингу Королівства Норвегія мав зустріч з Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком.

Зустріч відбулася після відвідування норвезькою делегацією постраждалих містечок Київщини, тож Руслан Стефанчук висловив впевненість у тому, що враження і емоції після побаченого ще більше переконали норвезьких парламентаріїв в нелюдяності агресії рф, а також в героїчному спротиві українського народу.

Президент Стортингу Масуд Гарахані висловив вдячність Голові Верховної Ради України за запрошення. Він зазначив, що був глибоко вражений побаченим в Бучі та Ірпені.

«Те, що відбулося в Бучі й Ірпені, не повинне відбуватися в Європі у 2022 році. Тому ми тут, щоб передати вам головний сигнал: Норвегія підтримує вас у вашій боротьбі. Україна має перемогти, адже мова йде про майбутнє всієї Європи», - підкреслив Масуд Гарахані.