Верховну Раду України відвідала Президент Німецького Бундестагу Бербель Бас.

Президент Німецького Бундестагу Бербель Бас разом із Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні.


Спікери Парламентів України та Німеччини взяли участь у церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.


Голова Верховної Ради України подякував Бербель Бас за візит до України, що є сигналом солідарності з Україною й Українським народом.

Президент Німецького Бундестагу зазначила, що День пам’яті і примирення є особливою датою, оскільки, з одного боку, світ згадує про жертв Другої світової війни. А з іншого - це важливий день для України, яка переживає цю війну.

«Для мене це дуже зворушливий момент, що я можу знаходитись тут разом із вами як представниця країни, яка відповідальна за цю варварську, винищувальну війну з усіма її страшними подіями, з усіма жахіттями. Саме тому, це дуже важливо, що ми тут разом із вами, й дуже важливо вшанувати пам’ять усіх жертв», - наголосила Бербель Бас.

Президент Німецького Бундестагу мала зустріч з Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком.

Президентка німецького Бундестагу Бербель Бас зазначила, що для неї візит до України - це знак солідарності з українським народом, особливо у символічний День пам’яті та примирення.

«Я хотіла б ще раз підкреслити, що Німеччина стоїть на боці України і підтримуватиме її всіма силами… 8 травня - це особлива дата для всіх нас, особливо для нас, німців, як представників країни, яка відповідальна за Голокост та інші злочини націонал-соціалізму. Це не тільки день пам’яті, коли ми кажемо, що таке більше ніколи не має повторитися, але й день примирення. І саме тому, це дуже важливо для мене особисто», - підкреслила Спікерка німецького Парламенту.

Президентка Бундестагу висловила беззаперечну підтримку прагнення України вступити до ЄС. Також вона розповіла, що резолюція щодо визнання Голодомору геноцидом Українського народу знаходиться у Комітеті, який займається петиціями і  процес ще не закінчений.