Одеські прокурори, які у 2019 році наклали арешт на землю «Ашана», самі стали фігурантами кримінального провадження.

 

Про це днями у відповідь на звернення ТСК з питань захисту прав інвесторів повідомив Офіс Генерального прокурора, - розповіла голова парламентської Спецкомісії Галина Янченко на своїй сторінці у Facebook.

 

За її словами, саме матеріали Спецкомісії стали підставою для відкриття провадження щодо дій одеських прокурорів.

 

«Нагадаю, йдеться про той самий кейс «Ашану», в якому АРМА у «тісній співпраці» з окремими працівниками Одеської обласної прокуратури, вкрали у великого іноземного інвестора землі на 27 га вартістю понад 200 млн гривень. Через цей арешт земельні ділянки були передані в АРМА, а далі – продані за 5% від вартості», - зазначила нардеп.

 

Вона додала, що на цій землі «Ашан» планував побудувати найбільший в Одеській області ритейл-парк та створити 1300 робочих місць. Однак, проект вже понад 2 роки заморожений, а бюджет Одещини і державний бюджет щороку недоотримує 150 млн гривень податків.

 

«Замість цього – просто пустир. Тепер арешт земельних ділянок «Ашану» розслідують детективи НАБУ. Днями, отримали офіційну відповідь про це на адресу Спецкомісії. Хочу, щоб ця історія стала гарним сигналом для всіх інших бажаючих використовувати власні повноваження для сумнівних цілей. Ми продовжимо спостерігати за справою «Ашану» і сподіваємось на справедливість для інвестора», - підкреслила Галина Янченко.