Президент Володимир Зеленський підписав Закон №5141 про реформу АРМА, ініційований ТСК з питань захисту прав інвесторів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова Спецкомісії Галина Янченко.

За її словами, на це рішення країна чекала понад 1,5 роки.

«Завдяки цьому закону Нацагентство з менеджменту активів втрачає монополію на одноосібне прийняття рішень про продаж арештованих активів до вироку суду. І зможе це робити у виключних випадках для активів: які швидко псуються, вартість зберігання яких протягом року перевищує 50% вартості самого майна, які швидко знецінюються або власник яких самостійно надав нотаріально завірену згоду на їх реалізацію», - нагадала народний депутат.

Вона зазначила, що закон набуде чинності з 1 листопада 2021 року і до цього часу парламент має привести у відповідність з ним Кримінальний Процесуальний Кодекс.

«Цю роботу ми почнемо вже під час осінньої сесії. Також у Національному агентстві відбулись і кадрові зміни. Сподіваюсь, в майбутньому все ж буде запущено конкурс і в АРМА з’явиться постійний, а не тимчасовий керівник. В комплексі, це дасть ефект. АРМА перестане бути державним рейдером, яким було до останнього часу. Ще раз вітаю з підписанням закону всіх причетних колег та співавторів!», - додала Галина Янченко.