Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради з питань захисту прав інвесторів уклала меморандум про співпрацю з МВС. Його результатом стане відкриття при Міністерстві внутрішніх справ Офісу захисту бізнесу.

 

Про це повідомила Голова ТСК з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко за результатом масштабної зустрічі МВС та бізнесу, ініційованої Спецкомісією.

 

Захід відбувся в МВС 29 вересня 2021 року, у ньому взяли участь міністр внутрішніх справ Денис Монастирський та керівники підзвітних структур міністерства, депутати з Парламентської Спецкомісії з питань захисту інвесторів, а також кілька десятків великих компаній і найбільших бізнес-асоціацій.

 

Як зазначила Галина Янченко, під час зустрічі її учасники відверто обговорили про проблеми бізнесу, які накопичились в державі і потребують реакції правоохоронних органів.

 

«Я вдячна Міністру за підтримку ініціативи про проведенню такої зустрічі, за відкритість і готовність до діалогу. Ще важливіше, що окрім обговорення, було зроблено ряд дуже конкретних і практичних кроків. По-перше, підписано меморандум між МВС та ТСК з питань захисту прав інвесторів, яку я очолюю. Він закріпив принципи взаємодії по питаннях захисту інвесторів між Міністерством і Верховної Ради», - повідомила Галина Янченко.

 

По-друге, за її словами, міністр анонсував створення офісу по захисту бізнесу і призначив конкретних відповідальних.

 

«Координувати напрям буде радник міністра Антон Геращенко, також від МВС відповідальними будуть заступник міністра Євген Єнін, а від НацПоліції - очільник відомства Ігор Клименко та заступник ГСУ Сергей Пантелєєв. Бізнес підняв ряд наболілих проблем, по більшості озвучених питань Міністр одразу давав доручення розібратись і взяти на контроль», - долала голова ТСК з питань захисту прав інвесторів.

 

Як зазначила Галина Янченко, один з пріоритетів Президента України Володимира Зеленського - залучення і захист інвестицій.

 

«Я бачу готовність команди Міністерства внутрішніх справ її реалізовувати. Тому що сьогодні багато в чому саме від правоохоронних органів залежить інвестиційний клімат держави. Ми розуміємо, що шлях непростий і вирішити всі питання одразу нереально. Але шлях подолає той, хто йде», - підкреслила Галина Янченко.