ТСК триматиме на контролі звернення компаній «Амстар» та «Дністрові сади», а також просить інвесторів інформувати про будь-які факти перешкоджання нормальній роботі підприємств.

Про це за результатами засідання ТСК з питань захисту прав інвесторів 25 травня заявила голова Спецкомісії Галина Янченко.

Під час засідання народні депутати повторно заслухали звернення міжнародного ритейлера Amstar, який реалізує в Україні проект будівництва логістично-офісного центру у Києво-Святошинському районі.

Для розгляду цього питання до участі у засіданні ТСК запросили народну депутатку Олену Шуляк, яка є експертом у будівництві та входить до складу парламентської Тимчасової слідчої комісії, що спеціалізується на розслідуванні корупції в ДАБІ.

«Загальна сума інвестицій у проект «Амстар» – понад 4 млрд гривень, планується створення 1300 робочих місць. Але заблокувати такі грандіозні плани інвестора зміг…архітектор району. Після розгляду цього кейсу на ТСК інвестор успішно отримав містобудівні умови і обмеження і продовжив підготовку до початку будівництва. Але «з’явились» нові труднощі, коли документи для будівництва потрапили до ДАБІ. Замість 5 днів ДАБІ розглядала документи 3 місяці. Сьогодні під час засідання ТСК мені здається, що ми знайшли рішення. Дякую моїй колезі Олені Шуляк за допомогу та участь у нашому засіданні. Завдяки чому нам вдалося знайти правильне та експертне рішення», - сказала Галина Янченко.

Крім того, народні депутати заслухали звернення фермерського господарства ТОВ «Дністрові сади».

«Це велике аграрне господарство в Чернівецькій області, садівництво, з обсягом інвестицій у понад 20 мільйонів євро, яке стало мішенню для рейдерської атаки. Завдяки зверненню до ТСК та оперативній реакції Мінюсту атаку рейдерів вдалося зупинити. Однак кримінальне провадження, яке стало причиною рейдерської атаки, ще не закрите. Тому ми продовжимо спостерігати за тим, як будуть розвиватись події та просимо інвестора інформувати про будь-які спроби втручання в роботу підприємства», - підкреслила голова ТСК з питань захисту прав інвесторів.
Крім того, під час засідання народні депутати ухвалили рішення про відкриття ще одного регіонального представництва Спецкомісії. Офіс ТСК найближчим часом відкриється у Дніпрі.

Нагадаємо, 21 вересня 2020 року було відкрито перше регіональне представництво ТСК з питань захисту прав інвесторів, який має назву «Офіс підтримки бізнесу», він розташований в місті Іршава на Закарпатті.