Комітет із питань фінансів, податкової та митної політики одноголосно підтримав законопроекти №3476 та №3477, ініційовані членом ТСК Робертом Горватом. Якими пропонується створити умови для розвитку галузі виробництва електромобілів та електротранспорту в Україні.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив член ТСК з питань захисту прав інвесторів Роберт Горват.

«Ну що ж, друзі, Україна таки буде електромобільною. Вчора зробили до цього ще один вкрай важливий крок. Комітет із питань фінансів, податкової та митної політики ОДНОГОЛОСНО підтримав наші електромобільні законопроекти №3476 та №3477. Попереду - фінальне голосування у сесійній залі. Попереду - фінальне голосування у сесійній залі», - повідомив народний депутат.

Нагадаємо, законопроекти №3476 та №3477 передбачають:

- стимулювання продажу легкових та вантажних електромобілів, електротягачів до 2025 року;

- звільнення від мита та ПДВ комплектуючих, що необхідні для виробництва електротранспорту;

- звільнення від податку на прибуток підприємств, що займаються виключно виробництвом електротранспорту та комплектуючих до них.

Роберт Горват також розповів про зміни, які були внесені до проектів під час підготовки до другого читання.

«Після доопрацювання у документи включили ряд пропозицій, що суттєво вплинуть на сегмент транспорту, який працює на природному газі метані чи біогазі. Зокрема, мова йде про аналогічні податкові та митні стимули, які торкнуться як імпорту, так і виробництва транспортних засобів цієї категорії та комплектуючих до них. Згодом обов’язково розповім детальніше про всі наші пропозиції. Вдячний колегам за одностайність під час сьогоднішнього голосування. Залишився всього один крок до нової сторінки в автомобільній історії України», - звернувся до колег Роберт Горват.