Таку думку висловив народний депутат України, коментуючи результати першого року роботи Спецкомісії.

За словами парламентаря, від моменту звернення інвестора до моменту успішного вирішення кейсу Тимчасовій спеціальній комісії в середньому необхідно було близько двох місяців.

«Вважаю це чудовим результатом, беручи до уваги той факт, що до моменту звернення в ТСК інвестори, подекуди, не могли захистити свої законні права упродовж багатьох років» - відмітив Абрамович.

Загалом, серед проблем, з якими найчастіше звертався бізнес до членів ТСК, І. Абрамович відмітив скарги на незаконне втручання в господарську діяльність, неефективне здійснення досудового розслідування, безпідставне накладення арешту на активи, посягання на право приватної власності, невиконання судових рішень та інші кейси.

«З 16 бізнес-кейсів, які Спецкомісія взяла в роботу, 6 - успішно вирішені, щодо решти - робота продовжується» - зазначив нардеп.

Не менш важливим напрямком в роботі ТСК Абрамович виокремив законодавчий напрямок. Зокрема, за словами нардепа, депутати ТСК спільно з органами виконавчої влади та правоохоронними органами спільно напрацювали комплексний пакет законопроектів, спрямованих на протидію рейдерству.

«Під час підготовки законопроектів №№ 3774 та 3783 нашим авторським колективом було поставлено за мету, з однієї сторони, створити дієві запобіжники для унеможливлення рейдерських правопорушень, а з іншої – суттєво посилити відповідальність у разі їх вчинення» - зазначив Ігор Абрамович.

На переконання Заступника голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики І. Абрамовича, за рік роботи Спецкомісія зарекомендувала себе як дієвий майданчик реагування на порушення законності та поновлення порушених прав інвесторів. У зв’язку з чим нардеп закликав своїх колег по депутатському корпусу продовжити дію мандату на роботу ТСК ще на 1 рік.

Відповідний проект Постанови №5659 очікує свого розгляду у Верховній Раді.