Голова ТСК з питань захисту прав інвесторів та народний депутат Денис Маслов відвідали ПРАТ «Запорізький тепловозоремонтний завод».

Завод буде виконувати локальну частину україно-французького контракту на 1,3 млрд євро, укладеного у травні 2021 року.

Про це Галина Янченко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Пригадуєте важливу новину травня: Україна та Франція підписали міжурядову угоду на суму в 1,3 млрд євро. Одним з пунктів угоди є постачання до України компанією Alstom 130 великовантажних електровозів для «Укрзалізниці» на суму 900 млн євро. При цьому локалізація виробництва в рамках цього проекту складе 30-35%, про що вдалось домовитись голові економічного комітету парламенту Дмитру Наталусі. Ми відвідали українське підприємство, яке, в рамках реалізації цієї угоди із постачання електровозів в Україні може бути обраним для обслуговування електровозів та реалізації локальної складової цього контракту. Це ПрАТ «Запорізький тепловозоремонтний завод», який входить до складу УЗ», - розповіла Галина Янченко.


За її словами, на підприємстві не лише готові зустріти великого французького інвестора Alstom, а й мають технологічні можливості для виходу на інші ринки.

«ПрАТ «Запорізький тепловозоремонтний завод» здатен проводити ремонти будь-якої складності для більшості видів електровозів. Більше того, тут навіть можуть виробляти кар’єрні електровози у співпраці з іншим українським підприємством. Велика частина потенційних клієнтів – це країни СНД, зокрема, Азії (Узбекистан та Казахстан)», - зазначила голова ТСК з питань захисту прав інвесторів.