9 червня під час робочого візиту у м. Запоріжжя голова ТСК з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко відвідала компанію ІНФОКОМ ЛТД.

Інженери мали нагоду продемонструвати в роботі свої рішення:

Робота TIMA – офіціанта, що самостійно пересувався маршрутом та оминав перешкоди.


Швидкі станції для зарядки електромобілів, бо у виробничому департаменті зараз знаходиться станція потужністю 102 кВт для зарядки трьох електромобілів одночасно.

Безпілотні роботизовані комплекси для розвідки та роботизовану платформу Робот-поліцейський, яким керував Генеральний директор ІНФОКОМ ЛТД Едуард Троценко.


Також Галина Янченко відвідала департаменти компанії та мала нагоду побачити як відбувається робота над створенням проектів, а саме:

? Над розробкою 3-D моделі електрозаправної станції.

? Готові робочі екрани для диспетчерської перевантажувального комплексу.

? Процес розробки мобільного додатку та веб-платформи для обліку робочого часу.


Під кінець голова ТСК з питань захисту прав інвесторів зазначила, що приємно вражена проектами компанії та погодилася, що напрямки роботи ІНФОКОМ ЛТД потребують подальшого розвитку та інвестицій.

«Я дуже радію, коли під час візитів бачу, що в Україні є такі технологічні підприємства, справжні митці автоматизації, тут слоган вашої компанії справді доречний. Виробництво дуже сучасне, в цьому ми з командою змогли переконатись особисто. Заправки для електромобілів, сонячні електростанції, системи розподілу електрики, системи автоматизації для маслоекстраційних заводів та інших великих виробництв, безпілотники та роботи, - компанія випускає продукцію для потреб економіки майбутнього», - підкреслила Галина Янченко.

За її словами, було дуже цікаво було побачили, як працюють українські роботи.

«Від робота-офіціанта до робота-розвідника, який може використовуватись для потреб Нацполіції та Збройних Силах України. Завдання держави – допомагати таким компаніям отримувати державні замовлення та знаходити нові ринки збуту продукції. Наше завдання як парламентарів, в тому числі, розповідати про такі інноваційні виробництва та можливості наших компаній, як у Києві, бо мені здається, у столиці достатньо застаріле уявлення про виробничий потенціал запорізьких компаній, так і під час наших зустрічей на міжнародному рівні», - наголосила голова ТСК з питань захисту прав інвесторів.