В рамках візиту до Дніпра голова ТСК з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко та народний депутат Денис Маслов відвідали завод EDS Engineering яка забезпечуватиме електропостачання найбільшої в Україні Запорізької ВЕС.

Про це голова Спецкомісії розповіла на своїй сторінці у Facebook.


«У Дніпрі продовжуємо відвідувати сучасні компанії. Одна з таких, EDS Engineering – «боги електроенергетики». Профіль компанії Александр Запишний дуже широкий: від реконструкції кабельних ліній та реалізації проектів з електропостачання будинків до будівництва промислових сонячних електростанцій. З 2020 року компанія розвиває напрямок виробництва щитового обладнання, щорічний обіг якого становить 2 млрд гривень», - зазначила Галина Янченко.

Вона також повідомила, що за 10 років діяльності реалізовано понад 2500 проектів в сфері електроенергетики.

«До речі, саме EDS Engineering буде забезпечувати електропостачання майбутньої Запорізької ВЕС, найбільшого вітропарку в Запорізькій області, який будується з обсягом інвестицій у понад 700 млн євро. Про цей проект ми говорили днями, під час наради в Запоріжжі з керівництвом ОДА», - додала народна депутатка.

За її словами, за роки діяльності компанія обіймає 4 місце рейтингу генеральних підрядників СЕС за версією інвестиційної платформи GetMarket.

«Сама компанія також інвестує у зелену енергетику, зокрема, проекти СЕС. Тому уважно спостерігає за ініціативами уряду та парламенту у напрямку тарифів на «зеленку»», - зазначила нардеп.