Голова ТСК з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко під час візиту до Рівного відвідала завод ПП «Віліс», підприємство є одним з лідерів виробництва макаронів в Україні.

Про це Галина Янченко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що завод випускає макарони під більш ніж 25 брендами, в Україні продукція «Віліс» особливо популярна на Поліссі та Західній Україні.


«Хоча географія експорту компанії дуже широка – понад 20 країн світу, в т.ч. Італія (!) та Китай. А ще завод успішно постачає макарони та яблучне повидло для військ НАТО, які дислокуються у Грузії. Продукція «Віліс» відповідає необхідним для цього ГОСТам та пройшла контроль якості. Набагато складнішою для підприємства виявилась співпраця з українськими торговельними мережами», - зазначила народна депутатка.

За її словами, найбільшою проблемою для виробника є надто довгий термін розрахунку торгівельних мереж з постачальниками за продукцію.


«Сьогодні він може складати до 120 днів. Це сильно вимиває обігові кошти і стає справжньою трагедією для виробників при банкрутстві торгівельних мереж, які часто не повертають ні продукцію, ні гроші за неї», - додала Галина Янченко.

Вона також підкреслила, минулого року ПП «Віліс» змін зберегти позиції попри коронакризу завдяки і державним програмам.

«ПП «Віліс» зміг скористатися програмами, які ухвалювали Верховна Рада та уряд для підтримки бізнесу. Підприємство залучило з державних програм 2 великих кредити загальною вартістю 29 млн грн, що дозволило пройти попередній рік без втрат», - підкреслила Голова ТСК з питань захисту прав інвесторів.