Завдання влади на всіх рівнях - допомагати бізнесу розвиватись, а не створювати штучні проблеми.

Про це заявила голова ТСК з питань захисту прав інвесторів за результатами візиту в Рівному заводу «Рівнехолод».

Підприємство є найбільшим українським експортером швидкозаморожених лісових ягід.

«За рік завод переробляє до 6,000 тон ягід і сплачує близько 10 млн грн податків. В сезон збирання ягід, прибуток з роботи на заготівлі може отримувати до 20,000 (!) людей. Компанія постачає продукцію до США, країн ЄС та Китаю. І попит на українські ягоди щороку зростає. Але знову ж таки, найбільше проблем в роботі успішної компанії створюються саме в Україні», - підкреслила Янченко.

За її словами, компанія скаржиться на тиск з боку місцевої ДФС.


«Минулого року Податкова міліція арештувала понад 3 тони замороженої чорниці, які кілька місяців підприємство вимушене було зберігати власним коштом. Обійшлося це у понад 4,2 мільйони гривень, а також вартувало низки зірваних міжнародних замовлень для таких компаній, як, зокрема, «Danone», - розповіла голова ТСК з питань захисту прав інвесторів.

Вона додала, що інші проблеми виникли у підприємства, коли вони вирішили вкласти власні кошти, щоб модернізувати лінію електромереж.
«У 2017 році завод проклав близько 3,5 км електромереж, однак, сьогодні 2021 рік, а вони досі не підключені. До вирішення проблеми долучились рівненські мажоритарники «Слуги народу», яким я готова максимально сприяти. Вважаю, що завдання влади на всіх рівнях - допомагати бізнесу розвиватись, і над цим ми будемо працювати», - наголосила Галина Янченко.