Проект «Кроноспан Рівне» стане одним з найбільших інвестиційних проектів не лише Рівненської області, а й України за останній час.

Про це Голова ТСК з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко повідомила за результатами візиту на підприємство.

За її словами, на повну потужність завод буде запущений до кінця 2021 року.


«А поки кілька фактів про завод «Кроноспан Рівне» у селищі Городок. Сьогодні це 63 гектари площі, 400 млн євро інвестицій, а також 300 створених інвестором робочих місць та до 4000 додаткових робочих місць в супутніх галузях. Середня зарплата на підприємстві становитиме 15-18 тисяч грн, що вище за середню в регіоні. Саме виробництво має європейський екологічний стандарт якості Е1 для меблевої продукції», - розповіла голова ТСК з питань захисту прав інвесторів.

Вона додала, що після виходу проекту на повну потужність, завод щорічно сплачуватиме понад 350 млн грн податків і зборів. З них 25 млн грн наповнюватимуть бюджет Городоцької ОТГ.


«Це вже другий проект «Кроноспан» в Україні, перший завод був побудований у Нововолинську на Львівщині. У 2020 році компанія сплатила 553 млн грн податків до державного та місцевого бюджетів. У «Кроноспан» вважають, що Україна може стати великим експортером меблевої продукції і наздогнати Польщу. Наразі показники України у експорті меблів близько 0,5 млрд євро, у сусідній Польщі – понад 11 млрд євро. Для того, щоб ці плани стали реальністю, треба доопрацювати і законодавчу базу. Зокрема, встановити прозорі правила роботи ринку деревини. Відповідний законопроект наразі вже зареєстрований в парламенті», - наголосила Галина Янченко.