ГАЛИНА ЯНЧЕНКО ВНЕСЛА ДО ПАРЛАМЕНТУ НОВИЙ ПАКЕТ ЗАКОНОПРОЕКТІВ ЩОДО РЕФОРМУВАННЯ АРМА

70 народних депутатів стали співавторами нових законопроектів про реформу АРМА.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова ТСК з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко.


«Сьогодні 5 років з дня створення Нацагентства з питань менеджменту активів (АРМА). Цей державний орган створювався, щоб управляти арештованим майном злочинців. Але в українських реаліях щось поламалось і жертвами АРМА почав ставати легальний бізнес та навіть потерпілі у кримінальних провадженнях. Так Нацагентство перетворилось на інструмент легального рейдерства та тиску на бізнес», - наголосила народний депутат.

Вона також додала, що минулого тижня вже направила відкрите звернення до Президента України з пропозиціями, як вирішити ситуацію.

«А сьогодні – зареєструвала у Верховній Раді пакет законопроектів для перезавантаження АРМА: це зміни до КПК №5142 та законопроект №5141, який вносить зміни до профільного закону про АРМА. Іх співавторами стали понад 70 народних депутатів від абсолютно всіх депутатських фракцій та груп», - додала Галина Янченко.


Вона також наголосила, що кадрове перезавантаження АРМА не менш важливе за законодавчі зміни.

«Кроки із розблокування конкурсу із обрання нового керівника АРМА мають відбуватись одночасно із внесенням змін до законодавства. Якщо перезавантаження – то абсолютне», - підкреслила голова ТСК з питань захисту прав інвесторів.

Дивіться повне відео брифінгу: