Народний депутат, член Комітету ВРУ з питань правової політики Денис Маслов виступив на підтримку ініціативи Галини Янченко про повне кадрове перезавантаження АРМА.

Про це парламентар заявив під час спільного брифінгу у Верховній Раді, участь в якому взяли також член Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності Владлен Неклюдов та голова ТСК з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко.

Він зазначив, що є професійним юристом, і до обрання народним депутатом працював слідчим суддею.

«Я є практикуючим юристом, і сьогодні чую досить часто фідбек від своїх колег щодо діяльності АРМА. Найчастіше такий фідбек негативний. У професійних рейдерів є навіть такий вислів жаргонний – «зайти через АРМА». Він означає те, що певні особи можуть отримати доступ до управління підприємством, до його активів чи активів фізичної особи через відкриття кримінального провадження і потім передачу контролю над підприємством чи майном громадянина АРМА. Це треба припинити», - наголосив Денис Маслов.

Він також додав, що хоче, аби в Україні, в тому числі за допомоги діяльності ТСК з питань захисту прав інвесторів, цей вислів був позабутий назавжди.

«Щоб не лише жаргонний вислів «зайти через АРМУ», а й таке явище як рейдерство в нашій державі зникло назавжди. На жаль, навіть гарну ідею створення Нацагентства з менеджменту активів можна було перетворити на інструмент виконання сумнівних з точки зору закону завдань та тиску на бізнес. Тому хочу висловити підтримку Галині Янченко у її ініціативі реформувати АРМА», - наголосив Денис Маслов.