Кадрове перезавантаження АРМА, а також вжиття всіх заходів для того, щоб Національне агентство з питань менеджменту активів працювало ефективно, є важливим завданнями для парламенту.

Таку думку під час брифінгу у Верховній Раді висловив член ТСК з питань захисту прав інвесторів Владлен Неклюдов. Участь у брифінгу взяли також народний депутат Денис Маслов та голова ТСК з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко.


Раніше, нагадаємо, нардеп звернулась до Президента України Володимира Зеленського з пропозиціями реформування АРМА та проведення кадрового перезавантаження Нацагентства.

«Хочу висловити підтримку ініціативі Галини Янченко. Вся діяльність ТСК з питань захисту прав інвесторів направлена на те, щоб захистити права людей, захистити їх конституційні та процесуальні права. Ефективна робота АРМА – це дуже важливо для захисту інтересів прав громадян та учасників процесу. Я особисто підтримую цю ініціативу для того, щоб ми вжили всіх заходів для покращення ситуації, і думаю, що її підтримає парламент», - сказав Владлен Неклюдов.

Він додав, що ефективна робота всіх органів влади дозволить повернути довіру громадян та бізнесу до державних інститутів.

«Стаття 2 Кримінального процесуального кодексу говорить про те, що перш за все, що головне завдання КПК – це захист громадян, держави та суспільства від кримінальних правопорушень. Ми як парламент маємо реагувати, якщо в законодавстві є пробіли і такі порушення відбуваються. У питанні АРМА пробіли дійсно є. Ми маємо вжити всіх заходів в межах своєї компетенції, у законний спосіб, для того, щоб захистити права людей та права держави», - підкреслив народний депутат