Голова ТСК з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко та народний депутат України Денис Маслов відвідали офіс ТОВ «Сканія Україна», а також сервісний центр поруч із селом Калинівка на Київщині.

Метою візиту стало вивчення роботи сервісних центрів Scania в Україні, а також умов роботи шведської компанії з дилерами та партнерськими сервісними центрами.

Про це голова ТСК з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що наразі в Україні працює 12 офіційних сервісних станцій Scania.

«Частина з них належать безпосередньо ТОВ «Сканія Україна», 7 станцій, в тому числі, сервісний центр в селі Калинівка на Київщині, який ми відвідали. Ідеальний порядок, соцпакет для працівників, чіткий регламент для кожної процедури, - центр побудований за стандартами шведської компанії. Таких же стандартів роботи компанія вимагає і від офіційних партнерів. Сьогодні 5 дилерів є незалежними партнерами Scania, це центри «ХарківСкан», «ДніпроСканСервіс», «Полтава-Скан», «Євросервіс Південний Буг» (Кропивницький), «Вінниця-Скан», - додала народний депутат.
Вона зазначила, що під час візиту сторони обговорили бізнес-модель, за якою в Україні відкривались перші сервісні станції.

«Більшості своїх офіційних дилерів «Сканія» надавала поворотну фінансову допомогу, або ж безвідсоткові товарні кредити для закупівлі обладнання. Тобто, самостійно інвестувала у запуск роботи таких центрів. З кожним з офіційних дилерів були спеціальні умови та різні терміни кредитування. Модель показала свою успішність, і з більшістю дилерів «Сканія Україна» працює з 90-х років і до нині», - підкреслила Галина Янченко.

І наголосила, що ТСК з питань захисту прав інвесторів продовжить спостерігати за розглядом апеляційної скарги шведської компанії в суді. Наступне судове засідання відбудеться 19 березня.