Комітет з питань правової політики одноголосно підтримав законопроект №3774 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству».

Це другий антирейдерський законопроект, напрацьований членами ТСК з питань захисту прав інвесторів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова Спецкомісії Галина Янченко.

«Під час засідання Комітету з питань правової політики законопроект №3774 отримав одноголосну підтримку всіх членів комітету та тепер може бути винесений на голосування в зал. Законопроект удосконалює роботу Державного реєстру нерухомості, процедури реєстрації, посилює позиції власників майна, уточнює процедуру розгляду скарг на державну реєстрацію Міністерством юстиції України, а також великою мірою удосконалює процедури реєстрації земельних ділянок», - пояснила Галина Янченко.


Вона також зазначила, що цей проект закону писався спільно з фахівцями Мінюсту.

«На засіданні Комітету був присутній міністр юстиції Денис Малюська, який підкреслив важливість ініціативи, особливо зважаючи на відкриття ринку землі з 1 липня цього року. Нагадаю, що наш перший антирейдерський законопроект №3783, який посилює покарання за рейдерські дії та вводить відповідальність для нотаріусів та державних реєстраторів, вже пройшов Комітет з питань правоохоронної діяльності і також отримав позитивний висновок Комітету», - додала голова ТСК.