ТСК з питань захисту прав інвесторів вивчить ситуацію ТОВ «Дністрові сади», компанія нещодавно звернулась на адресу Спецкомісії. Власники компанії дізнались про те, що на їх актив здійснено рейдерську атаку, випадково.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова ТСК Галина Янченко.

«Обурює, що такі історії досі існують, але ми працюємо над тим, щоб покласти цьому край. Уявіть, шо у вас працює успішний аграрний бізнес в Україні і ви навіть гадки не маєте, що на нього здійснено рейдерську атаку. Дізнаєтесь ви про це випадково! Так сталося з ТОВ «Дністрові сади», 100% цієї компанії належить «Apple Hills Investments Limited», зареєстрованій відповідно до законодавства Англії та Уельса», - розповіла Галина Янченко.

Вона зазначила, що підприємство має статутний капітал в 125 млн грн та виробничу базу в Чернівецькій області. Про те, що компанію в них вкрали, власники дізнались випадково, зробивши витяг з ЄДР для господарських потреб.


«Тоді, виявилось, що з 24 по 30 березня цього року через серію реєстраційних дій трьох нотаріусів, успішна компанія з капіталом у 125 млн грн «продала» свою частку у ТОВ «Дністрові сади» такому собі громадянину з Дніпра, Юрію Івановичу Петроченкову. За ціною лише у 7,52 млн грн! Після чого пан Петроченков «звільнив» весь керівний склад ТОВ «Дністрові сади» та став одноосібним власником та директором», - додала голова ТСК.

Та підкреслила, що Спецкомісія триматиме руку на пульсі ситуації і буде максимально підтримувати інвестора.

«Компанія вже звернулась до Антирейдерської комісії Мінюсту, Національної поліції та нашої Спецкомісії. Впевнена, що колеги з Мінюсту відреагують на зухвалий злочин рейдерів максимально оперативно - наразі про роботу МінЮсту в цьому напрямі маємо лише позитивні приклади роботи. Ми ж, як Парламентська спецкомісія з питань захисту інвесторів, будемо тримати руку на пульсі і максимально підтримувати інвестора», - пообіцяла Галина Янченко.