Перший антирейдерський законопроект ТСК з питань захисту прав інвесторів №3774 отримав голоси всіх фракцій Верховної Ради.

Голова Спецкомісії Галина Янченко подякувала колегам по парламенту за підтримку законотворчих ініціатив ТСК.

Про це народна депутатка написала на своїй сторінці у Facebook.


«311 за! Верховна Рада конституційною більшістю ухвалила у першому читанні наш антирейдерський законопроект - одноголосна підтримка всіх фракцій! Дякую колегам з ТСК з питань захисту прав інвесторів, Міністерству юстиції України та Офісу протидії рейдерству за спільну роботу, яка сьогодні вилилась в успішне голосування в залі. А колегам по парламенту з усіх фракцій - за підтримку!», - сказала Галина Янченко.

Вона також нагадала, які найбільш популярні рейдерські лазівки допоможе викорінити законопроект №3774.

«Серед нового - миттєве інформування власника майна про реєстраційну дію з його активом, спрощення процедури оскарження реєстраційних дій в Антирейдерській комісії Мінюсту, заборона реєстрації у разі наявності обтяжень на майно – змін дуже багато. Наприклад, знищується одна з найпопулярніших рейдерських тактик по зміні керівництва підприємств. Більше не вийде підробити два підписи на протоколі зборів ТОВ та змінити директора. Потрібні будуть підписи всіх учасників зборів. І це лише один з прикладів», - додала Галина Янченко.

Нагадаємо, більш детально про зміст антирейдерського законопроекту №3774 читайте у блозі Галини Янченко: https://cutt.ly/JvoEn6z