Міністерство юстиції розглянуло скаргу ТОВ «Дністрові сади», скасувало незаконні реєстраційні дії та повернуло компанію законному власнику.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова ТСК з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко.

Вона нагадала, що напередодні інвестор ТОВ «Дністрові сади» звернувся на адресу парламентської Спецкомісії, Антирейдерської комісії Мінюсту та Національної поліції через рейдерську атаку на компанію.

«Ще один врятований інвестор. Днями я писала про випадок англійського інвестора, який володіє в Україні аграрним ТОВ «Дністрові сади». Підприємство має статутний капітал в 125 млн грн та виробничу базу в Чернівецькій області. Компанія стала мішенню для рейдерської атаки. Про те, що компанію в них вкрали, власники дізнались випадково, зробивши витяг з ЄДР для поточних господарських потреб. Схема рейдерства виявилась «типовою»: примітивні маніпуляції з реєстрами та серія дій трьох нотаріусів», - нагадала Галина Янченко.


Вона повідомила, що Антирейдерська комісія Мінюсту вже розглянула звернення директора ТОВ «Дністрові сади», після чого незаконні реєстраційні дії були скасовані.

«Після розгляду цього звернення Антирейдерською комісією Міністерства юстиції скарга законного директора ТОВ «Дністрові сади» задоволена у повному обсязі. Натомість незаконно внесені відомості до ЄДР зі зміни власника та менеджменту компанії скасовані. Нотаріусу, яка внесла ці відомості до Єдиного державного реєстру, доступ до ЄДР заблокований на 1 місяць. Ось це оперативність! Дякую колегам з Міністерства юстиції Ользі Оніщук та міністру Денису Малюсьці за блискучу роботу», - сказала Галина Янченко.

Вона також висловила сподівання, що після ухвалення у другому читанні антирейдерського законопроекту №3774 кількість рейдерських атак буде зведена до мінімуму.

Детальніше з рішенням Міністерства юстиції щодо ТОВ «Дністрові сади» можна ознайомитись за посиланням: https://cutt.ly/wvhFB5p