Тимчасова спеціальна комісія з питань захисту прав інвесторів не просто розглядає кейси бізнесу, а й стежить за подальшою долею інвестиційних проектів. Тому Спецкомісія продовжить тримати на контролі звернення компанії АМSТAR, яка реалізує інвестпроект на Київщині вартістю у понад 4 млрд гривень.

Про це повідомила голова ТСК з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко за результатами зустрічі з Клеменсом Лером, директором «АЕ Логістика 1», що представляє компанію АМSТAR в Україні.


Вона нагадала, що інвестор планує побудувати великий логістично-офісний центр в Дмитрівській ОТГ на Київщині на землі, яка належить АМSТAR на праві приватної власності.

«Загальна сума інвестицій у проект – понад 4 млрд гривень, за результатами його реалізації буде створено 1300 робочих місць в одній з громад Київщини. Але заблокувати такі грандіозні плани інвестора в минулому зміг…архітектор району. На щастя, завдяки увазі ТСК інвестор успішно отримав містобудівні умови і обмеження і продовжив підготовку до початку будівництва», - нагадала Янченко.

Наступним етапом для інвестора стало подання документів до ДАБІ за дозволом на проведення підготовчих робіт. Інвестор отримав відмову та вимогу надати додаткові документи, яких закон не вимагає.

«За законом компанія мала отримати відповідь від ДАБІ впродовж 5 днів після звернення. Втім, замість 5 днів ДАБІ розглядала документи 3 місяці. У результаті – відмова та вимога надати додаткові документи, яких закон не вимагає. ТСК планує активно спостерігати за подальшими кроками ДАБІ. Та не виключає можливості звернення до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ та міністра Олексія Чернишова у випадку подальших необґрунтованих вимог і затягування процесу з боку ДАБІ», - повідомила голова Спецкомісії.

Галина Янченко також висловила переконання, що в складний час для економіки України державні органи мають сприяти інвесторам, а не створювати штучні перепони на їх шляху.