Тимчасова спеціальна комісія з питань захисту прав інвесторів відзначила роботу найкращих керівників органів державної влади.

Під час засідання Спецкомісії 4 лютого 2021 року Голова ТСК Галина Янченко вручила символічні подяки голові Державної податкової служби України Олексію Любченку, заступниці міністра юстиції України Ользі Оніщук, керівникові департаменту з питань захисту інвестицій Офісу Генерального прокурора Олексію Бонюку.

Як зазначила Галина Янченко, без ефективної співпраці з цими державними органами якісна робота ТСК була б неможливою.

Першим подяку від Спецкомісії вручили голові ДПС Олексію Любченку. За словами Галини Янченко, діючий керівник ДПС ламає усі стереотипи про Податкову службу.


«В рамках роботи в нашій Спецкомісії була ситуація з ТОВ «Ріглі Україна». Компанія 7 років билася в судах за визнання переплати податків. Але справа була вирішена та розглянута Державною податковою службою по суті лише зараз, завдяки конструктивній позиції керівництва ДПС. Сьогодні ДПС демонструє не на словах, а своєю роботою, що може допомагати бізнесу вирішувати складні ситуації», - сказала голова ТСК.

Також, під час засідання, Галина Янченко вручила подяку заступниці міністра юстиції України Ользі Оніщук та подякувала Міністерству юстиції України за оперативну реакцію на звернення ТСК.


«За час нашої роботи Спецкомісія неодноразово переконувалась у професійності Ольги Онищук. Антирейдерська комісія при Міністерстві юстиції вже не раз демонструвала свою принципову позицію з таких питань та завжди оперативно реагувала на «гарячі» випадки. Крім того, результатом нашої роботи в рамках ТСК є і спільний законопроект № 3774, який увійшов до пакету антирейдерського законодавства, ініційованого ТСК. Його ухвалення – одна з наших цілей роботи», - відзначила Галина Янченко.

Крім того, подяку від Спецкомісії отримав також Олексій Бонюк, начальник департаменту кримінально-правової політики та захисту інвестицій Офісу Генпрокурора.


«Допомогу Офісу Генерального прокурора для нашої роботи складно переоцінити. Вперше в історії України в ОГП створений спеціалізований підрозділ, що взяв на себе координацію всіх процесів у сфері захисту інвестицій. Олексій Бонюк, який його очолює, практично, став надійним партнером нашої ТСК, не раз нам допомагав вирішувати складні звернення бізнесу. Як, до прикладу, ситуацію з ТОВ «Еконія», або французьким інвестором «Ашан». Тому ми вдячні Офісу генерального прокурора, і особисто Ірині Венедіктовій, за таку ефективну роботу», - підкреслила Галина Янченко.


Під час засідання 4 лютого 2020 року ТСК з питань захисту прав інвесторів було прийнято до розгляду нові скарги інвесторів та розглянуто скаргу ТОВ «Сканія Україна» (офіційний представник шведського автоконцерну Scania CV AB).