Тимчасова спеціальна комісія з питань захисту прав інвесторів під час засідання 19 листопада 2020 року розглянула низку нових звернень бізнесу.

Ними стали звернення унікального виробника харчування для дітей з перших років життя ТОВ «Хорольський молоко-консервний комбінат» та ситуація зі словацьким інвестором ТОВ «Фрунзе 69». Новою «справою» ТСК стане звернення шведського інвестора Scania. Шведський виробник важкого автотранспорту відчув на собі всі «можливості» партнерства по-українські. Колишній дилер подав на компанію до суду та хоче змусити сплатити на свою користь 123 млн грн. Найближчим часом парламентська Спецкомісія заслухає всі сторони щодо обставин цієї справи.

Відповідне рішення народні депутати затвердили під час засідання, повідомила на своїй сторінці в Facebook голова Спецкомісії Галина Янченко.

"Виявляється, виробництво дитячого харчування чи не найбільш ризиковий бізнес в Україні. Вже вдруге в рамках нашої Спецкомісії з питань захисту інвесторів слухаємо звернення з цієї сфери. Цього разу – від ПАТ «Хорольський молочно-консервний комбінат». Власника компанії, яка є унікальною, бо єдиною в Україні виробляє харчування для дітей з перших місяців життя, практично обікрали власні адвокати. В результаті інвестор втратив вже інвестованих 20 млн доларів. Кримінальне провадження за цим фактом розслідується вже 5 років. Під час засідання ТСК ухвалили рішення звернути на це увагу Офісу Генерального прокурора, а також розглянути можливість зміни органу досудового розслідування", - повідомила голова ТСК.

Друга історія інвестора, яку розглянула Спецкомісія, пов’язана зі словацьким бізнесменом та його українською компанією ТОВ «Фрунзе 69».

"Вона виявилась настільки заплутаною, що ми надали обом сторонам тиждень для представлення Спецкомісїі додаткових матеріалів. Поки жодних рішень не ухвалювали", - зазначила Галина Янченко.