Не виконання рішень українських судів на користь представників бізнесу є поганим сигналом для інших інвесторів, які розглядають можливість роботи в Україні.

Про це за результатами засідання ТСК з питань захисту прав інвесторів заявив народний депутат Олексій Красов, коментуючи звернення на адресу Спецкомісії компанії ТОВ «Ріглі».

Зокрема, компанія Wrigley, світовий виробник жувальної гумки та солодощів, з 2013 року бореться за те, щоб їй повернули переплачені 27 мільйонів гривень податків.

«Компанія виграла справи в усіх судах, зокрема й у Верховному суді, однак ці рішення податківцями не виконуються. Під час засідання ТСК представники Wrigley мали змогу поспілкуватися з керівництвом Державної податкової служби щодо цього питання. Комісія тримає цю справу на контролі – дуже важливо, щоб справедливість була відновлена та інвестори побачили, що в Україні їхні права будуть захищені», - підкреслив народний депутат.

Водночас, під час засідання ТСК народний депутат, представник Комітету з питань правової політики Денис Маслов зазначив, що наразі у парламенті працює робоча група, яка напрацьовує законопроекти для удосконалення примусового виконання судових рішень.