У Верховній Раді створений колегіальний орган, який готовий допомагати бізнесу вирішувати проблемні питання у відносинах з органами державної влади - це ТСК з питань захисту прав інвесторів.

Завдання парламентської Спецкомісії є максимальне сприяння процесу залучення інвестицій в Україну, як внутрішніх, так і зовнішніх.

Про це заявила заступниця голови фракції «Слуга Народу», голова ТСК з питань захисту прав інвесторів у Верховній Раді Галина Янченко на брифінгу в Ужгороді, де народна депутатка перебуває із робочим візитом.

В рамках поїздки та презентації роботи парламентської Спецкомісії Галина Янченко зустрілась із представниками консульств Угорщини та Румунії, зустріч відбулася за сприянні Закарпатської ОДА.


У ній взяли участь Олександра Чизмадія, консул Угорщини в Україні в місті Берегове, аташе по зовнішньоекономічним питанням, консул Генерального консульства Угорщини в місті Ужгород Беге Крістіна, Граян-Флорін Парву, керівник консульського відділення Румунії.

А також перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба, представник МЗС в місті Ужгород Мирослав Денис, заступник голови комісії з інвестицій та розвитку бізнесу Закарпатської облради Петро Добромільський, народний депутат України Михайло Лаба, керівник апарату Закарпатської обласної ради Юрій Гузинець.

Під час заходу сторони обговорили можливості розвитку інвестиційного потенціалу Закарпаття.

«Сьогодні Угорщина та Румунія є важливими торговельними партнерами для нашої держави, минулого року товароообіг між нашими державами перевищив 5,3 млрд доларів. І ми будемо працювати для того, аби це партнерство поглиблювалось та розширювалось», - сказала Галина Янченко.

Вона також закликала представників консульств Угорщини та Румунії до подальшого розвитку економічної співпраці.

«Завдання української влади сьогодні - змінювати законодавство, формувати умови роботи, які були б цікаві бізнесу, готувати інфраструктуру для потенційного інвестора. На це також направлений, зокрема, і проект Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». А у парламенті вже створений орган, який по-перше, працюватиме над законодавством для інвестицій, а також розглядатиме скарги бізнесу, якщо вони будуть, та оперативно вирішуватиме поточні питання. Наша ТСК працює спільно з урядовою організацію для залучення інвестицій - UkraineInvest. І ми маємо широкий набір інструментів для вирішення потреб інвесторів», - сказала Галина Янченко.




І повідомила, що 21 вересня було відкрито перше регіональне представництво ТСК з питань захисту прав інвесторів, який має назву «Офіс підтримки бізнесу», і буде розташований в місті Іршава.


У свою чергу представники консульств привітали цей крок та зазначили, що створення нових інструментів для спрощення роботи бізнесу в Україні. Також сторони домовились обмінятись досвідом залучення інвестицій.