Завод ДП «Новатор», який входить до концерну Укроборонпром, здатен виробляти обладнання для технології 5g та наразі шукає інвестора для налагодження серійного виробництва.

Про це повідомила народна депутатка, голова ТСК з питань захисту прав інвесторів, заступниця голови фракції «Слуга Народу» Галина Янченко за результатами візиту на підприємство 24 вересня.


За її словами, мова йде про суму інвестицій близько 30 млн євро.

«Україна може стати четвертою країною в світі, яка може опанувати технологію виробництва обладнання для 5g. Наразі цією технологією виробництва вже володіють такі країни як США, Китай та Південна Корея. Це дуже перспективний напрямок виробництва і для нашої держави, оскільки, зокрема, через коронавірус в світі зростає потреба у якісному Інтернеті», - зазначила Янченко.

Вона також підкреслила, що в проект можуть бути залучені як державні інвестиції, так і приватні.

«На мою думку, це мега цікавий та перспективний проект, про який варто говорити і максимально привертати увагу, а ще - вести на державному рівні роботу із пошуку інвестора. Продовжимо цю роботу, в тому числі, на міжнародному рівні. Ми повинні привертати увагу до заводу «Новатор», це справді сучасне та інноваційне українське підприємство, і завданням влади сьогодні повинне стати максимальне сприяння йому та допомога в розвитку, в тому числі, у пошуку інвестора», - підкреслила Галина Янченко.


Участь у зустрічі взяли також народні депутати Володимир Ватрас та Олексій Заславський.