Сьогодні українська влада на всіх рівнях має створювати умови для безперешкодної роботи бізнесу та допомагати вирішувати проблемні ситуації підприємців. Для цього у Верховній Раді була створена ТСК з питань захисту прав інвесторів.

Про це заявила голова парламентської ТСК з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко за результатами візиту на Миколаївський суднобудівний завод «Океан». Участь у робочій поїздці взяв також Секретар Спецкомісії Андрій Ніколаєнко.


Вона зазначила, що завод є унікальним не лише для Миколаєва, а й для України. І держава має всіляко допомагати розвитку таких підприємств.

«Завод «Океан» є дійсно унікальним, найбільшою суднобудівною компанією України. Підприємство знатне виготовляти судна від маленьких рятувальних катерів до великовантажних танкерів та балкерів, унікальні буксирні судна, які можуть працювати як в температурному режимі Африки, так і Арктики. Ще великим напрямом роботи «Океану» є будівництво мостових конструкцій. Так, завод виконав такі замовлення як міст у Станиці Луганській та для постраждалих від повенів мостів на Закарпатті, а наразі працює над виготовленням конструкцій для мосту у Запоріжжі, який будується державою в рамках президентської програми «Велике будівництво». Сьогодні ми бачили деталі цього мосту», - підкреслила Галина Янченко.

Вона також розповіла, що два місяці тому на адресу ТСК з питань захисту прав інвесторів надійшло звернення від суднобудівного заводу «Океан».


«У ньому власники поскаржились на безпідставний арешт активу, який був накладений Печерським судом Києва в рамках кримінального провадження 6-річної давнини. Та наголошували, що через арешт завод втратив міжнародні замовлення на понад 280 млн гривень. Після розгляду цього питання ТСК та направлення нами звернень до органів державної влади, арешт майна заводу був скасований судом. Сподіваюсь, тепер завод зможе відновити роботу на більшу потужність. Аби забезпечити роботою працівників «Океану», а бюджет міста - додатковим доходами», - наголосила Галина Янченко.

І додала, що сьогодні українська влада на всіх рівнях має створювати умови для безперешкодної роботи бізнесу та допомагати вирішувати проблемні ситуації підприємців.


«Власне, для цього ми і продовжимо роботу в рамках ТСК», - сказала парламентар.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила постанову "Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів" 5 червня 2020 року. Метою створення Спецкомісії є підготовка та надання на розгляд Верховної Ради законодавчих ініціатив щодо захисту прав інвесторів, забезпечення рівного захисту прав, інтересів і майна суб'єктів інвестиційної діяльності незалежно від форм власності, а також ефективного інвестування в економіку України, розвитку міжнародного економічного співробітництва та інтеграції.

До складу ТСК входять 13 народних депутатів. Очолює ТСК народний депутат Галина Янченко.