Голова ТСК з питань захисту інвесторів Галина Янченко в ході робочої поїздки до Одеси відвідала завод «Дельта Вілмар Україна».

Це підприємство є одним з прикладів успішної компанії із міжнародними інвестиціями, - зазначила парламентар за результатами візиту на підприємство.


Головний офіс компанії-засновника, Wilmar International Limited знаходиться у Сінгапурі. В Україні компанія спеціалізується на виробництві олій і жирів. Загальна сума інвестицій в українську економіку перевищила 250 млн доларів.
В Україні Delta Wilmar займається переробкою як української соняшникової та рапсової олії, так і пальмової олії - з імпортованої сировини. Також компанія має комплекс з перевалки рослинних олій в порту Южний.

«Компанія є одним з найбільших експортерів рапсової олії, у січні-квітні 2019 року частка в експорті сягнула 42%. Займає лідируючі позиції із виробництва рафінованої олії: з вересня 2019-го по березень 2020 Delta Wilmar стала лідером з виробництва соняшникової олії в Україні, з часткою ринку в 17%. А також є великим експортером жирів та маргаринів для молочної та харчової промисловості», - повідомила Галина Янченко.

В ході екскурсії заводом народна депутатка оглянула виробництво маргаринів, яке побудоване із застосуванням найкращих технологій та дотриманням всіх сертифікатів якості продукції ISO.


«До 70% виробленої тут продукції в Україні йде на експорт. Показово, що завдяки застосуванню сучасних технологій кількість працівників на виробничих потужностях підприємства доволі невелика: близько 600 найманих працівників. Компанія забезпечує вищу, ніж в середньому по ринку зарплату працівників - близько 20 тисяч гривень на місяць, а також безкоштовне харчування та медичне страхування для усіх працівників. Дуже б хотілося, щоб умови праці були аналогічними на більшості українських виробництв», - сказала голова ТСК з питань захисту прав інвесторів.