В рамках робочої поїздки до Одеси голова ТСК з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко відвідала морський порт «Чорноморськ».

Разом з головою Ради порту, начальником Чорноморської філії ДП «АМПУ» Олександром Басюком, Галина Янченко оглянула ділянки порту, які можуть бути передані в концесію найближчим часом.

Про це парламентар повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«До передачі в конфесію плануються ділянки в межах п’ятого терміналу та першого і контейнерного терміналів. Триває активна підготовка до переведення їх у концесію. 20 серпня Міністерство інфраструктури вже оголосило конкурс для підготовки техніко-економічного обґрунтування для реалізації проекту концесії. Сам тендер з вибору концесіонера планується до проведення у 2021 році», - розповіла Галина Янченко.

Вона також розповіла, що наразі у порту триває інвентаризація майна в межах першого та контейнерного терміналів (з причалами №1-6), які можуть стати предметом концесії.

«Свою зацікавленість проектом вже проявили потенційні інвестори з Азербайджану, Грузії, Туреччини, Болгарії і Норвегії, на цьому раніше наголошував міністр інфраструктури України Владислав Криклій. Очікувана сума інвестицій може скласти понад 150 млн гривень. Морський порт «Чорноморськ» може стати третім українським портом, який буде переданий у концесію. Так працює закон про концесію, який парламент ухвалив у жовтні 2019 року, в дії. Сподіваюсь, залучення концесіонера допоможе порту розвиватись більш успішно та провести довгоочікувані роботи з реконструкції причалів», - підкреслила голова ТСК з питань захисту прав інвесторів.

Як повідомлялося, 5 червня 2020 року Верховна Рада України ухвалила постанову "Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів". Метою створення Спецкомісії є підготовка та надання на розгляд Верховної Ради законодавчих ініціатив щодо захисту прав інвесторів, забезпечення рівного захисту прав, інтересів і майна суб'єктів інвестиційної діяльності незалежно від форм власності, а також ефективного інвестування в економіку України, розвитку міжнародного економічного співробітництва та інтеграції.

До складу ТСК входять 13 народних депутатів. Очолює ТСК народний депутат Галина Янченко.