Народні депутати, Голова Тимчасової спеціальної комісії з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко та секретар Спецкомісії Андрій Ніколаєнко відвідали Миколаївський морський торговельний порт.

Робоча поїздка членів Спецкомісії відбулася за результатами звернення Миколаївського суднобудівного заводу «Океан» на адресу Тимчасової спеціальної комісії з питань захисту прав інвесторів.

Члени ТСК оглянули ділянки порту, де реалізовуються інвестиційні проекти міжнародних компаній, зокрема, виробничо-перевантажувальний кластер BUNGE, портовий елеватор COFCO, перевантажувальні термінали компаній ArcelorMittal, EVERI, Морепродукт та корейського металургійного гіганта - Posco International.

Також парламентарії зустрілись з керівником українського представництва Posco International, паном Цой Ха Йонгом.

«В Україні корейська компанія розвиває аграрний напрямок бізнесу з 2017 року, зокрема, експорт зернових. Наразі розбудовує у Миколаєві зерновий термінал, його ми оглянули в ході екскурсії портом. До речі, Posko International має лише два великих зернових термінали в світі: один у М'янмі, інший - в Україні. В планах Posko - вкладати додаткові інвестиції у свої об’єкти в Україні. В найближчому майбутньому це може бути збільшення потужності їх терміналу в Миколаєві або розвиток виробництва борошна», - сказала за результатами зустрічі голова ТСК з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко.

*** Верховна Рада України ухвалила постанову "Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів" 5 червня 2020 року. Метою створення Спецкомісії є підготовка та надання на розгляд Верховної Ради законодавчих ініціатив щодо захисту прав інвесторів, забезпечення рівного захисту прав, інтересів і майна суб'єктів інвестиційної діяльності незалежно від форм власності, а також ефективного інвестування в економіку України, розвитку міжнародного економічного співробітництва та інтеграції.

До складу ТСК входять 13 народних депутатів. Очолює ТСК народний депутат Галина Янченко.