7 червня 2022 року, у режимі відеоконференції на платформі Zoom, відбулося друге засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів незаконного та неефективного проведення органами державної влади, органами місцевого самоврядування заходів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції земельних відносин (земельної децентралізації).

     Вів засідання Голова Комісії, народний депутат України Андрій Богданець. Також, участь у засіданні взяли народні депутати України Роберт Горват, Мар’ян Заблоцький, Аліна Загоруйко, Олександр Літвінов, Денис Маслов, Олег Мейдич та Андрій Одарченко.

     Відкриваючи засідання Голова Комісії А.Богданець наголосив на тому, що Тимчасова слідча комісія була створена Верховною Радою України для з’ясування важливих питань, які становлять суспільний інтерес, тому має продемонструвати результат навіть під час воєнного стану".

     Комісія розглянула звернення, що надійшли на її адресу, зокрема звернення представників Ірпінської міської територіальної громади, які, долучившись до участі в засіданні, проінформували про порушення земельного законодавства, пов’язані з незаконним відчуженням земельних ділянок. За твердженням заявників, внаслідок таких дій громаді було завдано матеріальних збитків. За результатами розгляду Комісія ухвалила рішення направити відповідні запити до уповноважених органів, а після отримання відповідей, заслухати питання повторно, на одному із наступних засідань.

     За результатами засідання було також ухвалено ряд інших рішень, а саме:

- визначено напрямки діяльності Тимчасової слідчої комісії;

- погоджено направлення запитів до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, установ та організацій з питань діяльності Тимчасової слідчої комісії;

- погоджено питання про залучення до участі в роботі Тимчасової слідчої комісії експертів органів державної влади та місцевого самоврядування;

- затверджено організаційні питання роботи Тимчасової слідчої комісії.

     Про наступне засідання Тимчасової слідчої комісії буде повідомлено додатково.