17 лютого провели друге засідання ТСК Верховної Ради України з питань розслідування фактів, які сприяли тимчасовій окупації Автономної Республіки Крим.
Нагадаємо, до складу ТСК з питань розслідування фактів, які сприяли тимчасовій окупації АР Крим входять
народні депутати - Копитін І.В., Немиря Г.М., Богуцька Є.П., Задорожний А.В., Здебський Ю.В., Кравчук Є.М.,
Марченко Л.І., Стернійчук В.О., Швець С.Ф.
, Волошин О.А.

Засідання відбулося за адресою: вул. Садова, 3а, зал №1219.

Народні депутати ухвалили рішення щодо обрання
тимчасово виконуючого обов’язки секретаря ТСК - Єлізавету Богуцьку.

Обговорили пропозиції, подані депутатськими фракціями, щодо персонального складу ТСК та вирішили рекомендувати ВРУ включити до складу ТСК нових членів слідчої комісії народного депутата України фракції Політичної Партії «ГОЛОС» - Соломію Бобровську та народного депутата України фракції Політичної Партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ» - Вікторію Сюмар.
Розглянули доцільність залучення до роботи в ТСК працівників правоохоронних органів, експертів та інших фахівців. На наступному засіданні будуть опрацьовані пропозиції від членів ТСК з цього питання.
Крім того, вирішили звернутись до Комітету ВРУ з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополь, національних меншин і міжнаціональних відносин та до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій щодо надання відомостей про факти сприяння Російській Федерації посадовими особами органів державної влади та органів місцевого самоврядування України в окупації АРК у 2013-2014 роках.
А також, прийняли рішення звернутись до Апарату ВРУ з питанням чи створювалась подібна ТСК в попередньому скликанні ВРУ та чи надходили такі пропозиції від народних депутатів.

      Протокол засідання додається.