Упродовж березня 2023 року в єдиній автоматизованій системі роботи з документами у Верховній Раді України зареєстровано 299 запитів на інформацію (далі – запит), з яких 132 надійшли електронною поштою, 113 – поштою, 31 – шляхом заповнення електронної форми запиту на офіційному веб-сайті Верховної Ради України, 13 – фельд'єгерським зв'язком, 9 – через СЕВ ОВВ, 1 – нарочним.

За результатами розгляду 276 запитів виконано. З них 89 запитів направлено  належним розпорядникам інформації, про що повідомлено запитувачів, 7 запитів, які за змістом частково є зверненнями, опрацьовано у тому числі й відповідно до Закону України "Про звернення громадян".

Щодо 20 запитів надіслано відмову в задоволенні відповідно до статті 22 Закону України "Про доступ до публічної інформації".

Найбільше запитів опрацьовано:

серед структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України:

Управлінням з питань звернень громадян – 246;

Головним управління документального забезпечення  – 8;

Управлінням кадрів – 8;

Головним організаційним управлінням – 7;

Управлінням справами Апарату Верховної Ради України – 4;

серед секретаріатів комітетів Верховної Ради України:

секретаріатом Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки – 11;

секретаріатом Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва – 5;

секретаріатом Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин – 4;

секретаріатом Комітету з питань правової політики – 4.

Примітка: в єдиній автоматизованій системі роботи з документами у Верховній Раді України не реєструються запити на інформацію, адресовані безпосередньо до народних депутатів України, посадових осіб Верховної Ради України, оскільки Апарат Верховної Ради України, відповідно до Розпорядження Голови Верховної Ради України від 11 травня 2011 р. №393 "Про забезпечення виконання Закону України "Про доступ до публічної інформації" в Апараті Верховної Ради України", не є розпорядником інформації за такими запитами на інформацію.