У питаннях доступу до публічної інформації Апарат Верховної Ради України керується:

  1. Законом України від 13.01.2011 № 2939-VІ «Про доступ до публічної інформації»
  2. Розпорядженням Голови Верховної Ради України від 11 травня 2011 р. №393 «Про забезпечення виконання Закону України "Про доступ до публічної інформації" в Апараті Верховної Ради України»
  3. Розпорядженням Керівника Апарату Верховної Ради України від 31.05.2011 р. №2941 «Про затвердження розміру фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитами на інформацію, та порядку відшкодування цих витрат»(Із змінами, внесеними згідно з Розпорядженням Керівника Апарату Верховної Ради України N 230 від 30.01.2012)


Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» і Розпорядження Голови Верховної Ради України "Про забезпечення виконання Закону України "Про доступ до публічної інформації" в Апараті Верховної Ради України" розпорядником публічної інформації є Апарат Верховної Ради України стосовно інформації:

  • що  була отримана або створена в процесі реалізації Верховною Радою України, її органами повноважень, передбачених законодавчими актами, та яка знаходиться у володінні Апарату Верховної Ради України;
  •  що  була отримана або створена Апаратом Верховної Ради України в процесі забезпечення діяльності Верховної Ради України та її органів, та яка знаходиться у володінні Апарату Верховної Ради України.


Апарат Верховної Ради України не є розпорядником інформації за запитами на інформацію:

  •  адресованими безпосередньо до народних депутатів України, посадових осіб Верховної Ради України;
  • стосовно інформації інших органів влади України, органів влади інших держав, міжнародних організацій;
  • стосовно інформації, яка може бути отримана шляхом узагальнення, аналітичної обробки даних або потребує створення в інший спосіб.


Апарат Верховної Ради України не виконує функції розпорядника щодо направлення запиту належному розпоряднику, на якого не поширюється законодавство України.


Структурним підрозділом з питань запитів на публічну інформацію, розпорядником якої є Апарат Верховної Ради України, визначене Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Запити на публічну інформацію, що надсилаються до Апарату Верховної Ради України електронною поштою, приймаються за адресою: infzapyt@rada.gov.ua

Ви також можете скористатися  формою для письмового подання запиту на отримання публічної інформації, або електронною формою запиту.