Депутатська група Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Вірменія, утворена з ініціативи народного депутата України Ігоря Мосійчука, на своєму засіданні визначила пріоритети діяльності на найближчий час та подальшу перспективу.

Так, за результатами обговорення, було сформульовано головні цілі та завдання роботи групи. Це, зокрема, участь в організації і координації двостороннього міжпарламентського співробітництва між Україною та Вірменією, а також аналіз розвитку міжпарламентських відносин, підготовка пропозицій щодо їхнього подальшого поліпшення в інтересах парламентів України та Вірменії.

Окрім того, члени групи дружби всіляко сприятимуть підготовці, реалізації та синхронізації процедур надання згоди на обов’язковість міжнародних договорів, контактам та обміну інформацією з питань поточної законодавчої діяльності парламентів України та Вірменії.

Окремо наголошувалося на сприянні співробітництву парламентських комітетів, комісій. Розглядатиметься, за необхідності, утворення міжпарламентських об‘єднань, двосторонніх експертних груп з метою розробки проектів законодавчих актів, а також обговорення завдань і питань, що представляють спільні інтереси.

До складу депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Вірменія входять народні депутати: Ігор Мосійчук (керівник Групи), Андрій Лозовой (заступник керівника Групи), Тетяна Бахтеєва, Ірина Єфремова, Ігор Котвіцький, Володимир Парасюк, Сергій Шахов, Тетяна Юзькова. Секретарем Групи обраний Михайло Пекін.